2009. január 7., szerda

Társkeresőbe regisztrálok, Milyen fotót tegyek fel?

mottó: a kapcsolatot úgysem a fotó határozza meg...

...de egy rossz fotó elriaszthatja a lehetséges partereket.
Az emberek túlnyomó többsége vizuális alkat, és többet mond számára egy fotó, mint bármilyen leírás. És itt nemcsak a arc/test milyenségére gondolok, hanem a testtartásra, gesztusokra, érzésekre, melyek akarva - akaratlanul megjelennek a fotón. A fotó része a háttér is, mely lehet zavaró, figyelemelvonó és ezáltal negatív információkkal terheli agyunkat, és eközben elveszhet a szimpátia.
A jó fotó sokféle lehet, lényeges azonban, hogy ne mutassuk magunkat másnak mint amilyenek vagyunk, az úgyis kiderül. A lényeg, hogy fotonk rólunk szóljon, egyszerü, világos, tiszta legyen és informatív. Kerüljük a homályos, életlen, sötét képeket, és az olyanokat, ahol arcunk alig kivehető de a szoba faliórája igen. A portréfotózásról szól egy cikk, mely kellő részletességgel ír erről a témáról.

Aki nem akar fényképészhez fordulni és végképp nincs segítsége a fotó elkészítéséhez, az maga is készíthet fotót magáról. A cikk neki is segítséget jelenthet a világítások, árnyékok kapcsán, de másból is tanulhat. Az ishotmyself (én fényképezem magam) szóra rákeresve a neten sok képet lehet találni. Fontos megjegyeznem, hogy ezek nagy része erotikus, illetve meztelen fotó, úgyhogy ha ez valakit zavar - ne nézze meg. Ám ha magunkról ruhában akarunk hasonló fotókat, bizony a kompozícíók, beállítások terén sok ötletet kapunk, lehet belőlük tanulni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése